De digitale koffieautomaat, what else? 

De kans is klein dat jij ooit op een kantoor bent geweest waar geen koffieautomaat aanwezig was. Misschien zelfs wel net zo klein als de kans dat je de Staatsloterij wint.. De koffieautomaat staat immers symbool voor toevallige ontmoetingen en vervult daarmee allerlei verschillende functies. Niet alleen kunnen collega’s bij de koffieautomaat de verbinding van het bespreken van een weekend ervaren, maar ook zal er altijd het lang gekoesterde verlangen blijven bestaan om George Clooney daar tegen te komen. 

Sinds dit jaar is dat lang gekoesterde verlangen naar George verder weg dan ooit. Hybride werken wint aan populariteit, met als gevolg dat niet alleen het kantoor, maar ook de koffieautomaat minder bezoek ontvangt.

Gezocht: digitale koffieautomaat

Wanneer mensen op kantoor zijn, kunnen ze de energie van het samenzijn voelen. Ook ervaren mensen op kantoor een gevoel van een gemeenschappelijk doel door collega’s tegen het lijf te lopen en te praten over behaalde doelen, nieuwe ontwikkelingen en strategie. Wanneer collega’s fysiek van elkaar gescheiden zijn, kan een deel hiervan nog steeds virtueel plaatsvinden, maar het zal drastisch verminderen. Daarnaast toont onderzoek aan dat medewerkers in een remote setting een gebrek aan perspectief ervaren. Vanuit een remote setting is de koers van de organisatie natuurlijk eerder uitzicht en weet je ook minder goed waar collega’s nou precies mee bezig zijn. 

De koffieautomaat op kantoor vervulde dus eigenlijk veel meer functies dan we initieel mogelijk dachten. Functies die ervoor zorgen dat medewerkers betrokken blijven en goed presteren. Wat blijkt? Al die cafeïne geven medewerkers dus werkelijk een boost. Gelukkig zijn er meer dan genoeg performance management tools beschikbaar, die kunnen fungeren als digitale koffieautomaat. 

Evenals bij de aanschaf van een koffieautomaat, inventariseer je eerst welke functionaliteiten vereist zijn. Wil je alleen goede koffie, of ook een lekkere cappuccino? Dit kan lastig en tijdrovend zijn, vandaar dat wij jullie op weg helpen door deze tools in te delen in drie overzichtelijke categorieën:   

1. Coffee type: The Talker

Creëer een open werkcultuur door het gebruik van een feedback tool. Ervaar dat medewerkers met elkaar in gesprek gaan over de geleverde prestaties, wat zorgt voor meer betrokkenheid en zelfs hogere retentie. Hierdoor kan er binnen de organisatie een continue feedbackcultuur ontstaan, zelfs als medewerkers in een hybride vorm gaan werken. Wat levert het op?

  • Ontwikkeling bij medewerkers

  • Verhoging in betrokkenheid 

  • Meer verbinding 

  • Stijging bedrijfsproductiviteit  

2. Coffee type: The Learner

Door duidelijk opgestelde organisatiedoelstellingen - en persoonlijke doelstellingen - 

kunnen medewerkers optimaal presteren. Met behulp van een performance managementsysteem zijn de doelstellingen inzichtelijk voor iedereen en kunnen medewerkers gemakkelijk feedback geven en ontvangen. Deze data kun je naadloos integreren in de HR-cyclus, waardoor je medewerkers kunt evalueren op basis van inhoudelijke informatie. De voordelen?   

  • Bespaar kostbare tijd

  • Verhoog prestatie en betrokkenheid 

  • Creëer een real-time inzicht 

  • Efficiënt en eerlijk evalueren  

3. Coffee type: The Happy One 

Ontwikkel een strategie voor uw medewerkersbetrokkenheid en zorg dat je in contact staat met je medewerkers. Maak feedback en ideeën van medewerkers inzichtelijk en laat zien dat de organisatie hiermee aan de slag gaat. Dat verhoogt de betrokkenheid van medewerkers. Met engagement tooling verloopt dit proces digitaal, efficiënt en effectief. Het resultaat?

  • Verhoging in betrokkenheid 

  • Bottom-up management

  • Waardevolle inzichten 

  • Voorkomen van uitstroom 

Are you ready to Unfurl?

Voor veel mensen zal de koffieautomaat een speciale betekenis hebben op het kantoor. Het symbool voor toevallige ontmoetingen serveert veel mensen - naast koffie - een glimlach. Door de hybride manier van werken - die veel organisaties omarmen - moeten we op zoek naar een digitale koffieautomaat. Hiermee staan medewerkers alsnog in contact staan met elkaar, zelfs als ze niet aanwezig zijn op kantoor. Daarnaast raden wij het aan om George Clooney gewoon een keer in te huren op een bedrijfsfeestje, zodat de lang gekoesterde droom van al jouw medewerkers alsnog werkelijkheid zal worden. 

Wil je meer weten over het selecteren van de juiste tooling? Of over een correcte implementatie van een performance management tool? Wij doen graag een digitaal kopje koffie met je! Druk op ‘Let’s Unfurl!’ om contact met ons op te nemen.

Vorige
Vorige

Handen schudden als The Donald?

Volgende
Volgende

Swipen of selecteren?